Badrum och keramik

Hem / Hem / Badrum och keramik

Keramik badrum

Som fanatiker av keramik och det faktum att jag älskar att arbeta med keramik så är det inte till någons överraskning att jag har keramik i var rum i mitt hem—inte minst badrummet. Det är dock svårt att inreda badrummet med keramik dock finns det vissa ställen i badrummet man väldigt smidigt kan dekorera med keramik och liva upp badrummet något rejält med minimalt arbete.

Klinker i badrummet

En fluga som inte kommer att försvinna någon gång snart är klinker i badrummet.

Majoriteten av badrum har idag klinkergolv och klinkerväggar. Badytan är också oftast i klinker och under golvet brukar det finnas golvvärme.

Att arbeta med klinker själv är lite tufft och det här gäller mer när man önskar att renovera badrummet. Är man keramikfanatiker som mig så väljer man nog nästan givet klinker och då kan det vara bra att känna till flugan kring klinker och att det är nästan allas go-to vid renovering utav badrum.

Om ni befinner er i Göteborg kan jag rekommendera en grupp jag tidigare arbetat med. De utför bra klinkerarbete och är väldigt enkla att förhandla med. Besök Badrum Göteborg för att gå vidare med dem och bestämma en eventuellt renovering utav just ditt badrum.

Krukväxter i badrummet!

Färre svenskar inreder badrummen med växter och det har lämnat mig helt paff—varför!?

Är det ingen god idé att imitera regnskogen när det kommer till inredning? Hade en växt som älskar fuktiga miljöer inte gjort succé i badrummet?

Valen utav växter är oerhört många här och man kan välja att inreda med mycket—fantasin får löpa fritt här. Så fort man bestämt sig för en växt att inreda badrummet med så är det bara att skapa en behållare i form av en keramikkruka. Det ger mig en anledning till att försöka skapa den absolut finaste krukan jag kan, komplett med en unik färg och passande design.

När krukan är klar så odlar jag helt enkelt växten i den och placerar krukan någonstans smart i badrummet.

Prova bada i badrummet nu! Med grönska och härlig stämning kan ju inget matcha detta. Öppnar du badrumsfönstret också och hör fåglarna sjunga i bakgrunden medan du avnjuter ett härligt bad till någon rolig serie du tycker om att titta—med växter runtomkring dig och naturen i bakgrunden så är ju detta svårt att toppa.

Hyllor i badrummet

En annan plats enkel att dekorera med keramik är eventuella hyllor man väljer att ha i badrummet.

Det är svårt att dekorera badrum med både hyllor och växter om man inte har ett större badrum—dock är det möjligt. Man kan placera växterna i små krukor på hyllorna. Två flugor på en smäll!

Alternativt så är hyllor något väldigt normalt att ha i badrummet. Här kan man ha eventuella tandborstar, krämer, tabletter och annat som man brukar ha i badrummet. På dessa hyllor kan man självklart placera eventuell keramik som man skapat.

Slutord

Lite roll spelas när det kommer till keramik och badrum.

Keramik och badrum är inte två omaka par utan de går hand-i-hand så länge man vet vilken roll keramik spelar i badrummet. Man behöver bara vara lite kreativ och så kan man använda sig utav sin keramik-hobby för att inreda badrummet något rejält. Vill du, så kan du inreda stora delar utav badrummet med keramik. Vill du vara lite mer diskret finns självklart mindre möjligheter, också. Allt enligt ens egna preferens.

Detta inlägg publicerades i Hem.