Boktips till sommaren inom keramik, sten och betong

Hem / Blogg / Boktips till sommaren inom keramik, sten och betong

Sommaren är ett perfekt tillfälle att koppla av och läsa böcker. För oss som har ett stort intresse av keramik kan det vara en utmaning att hitta intressant och inspirerande litteratur i ämnet, speciellt litteratur översatt till svenska. Följande böcker passar perfekt till dig som är intresserad av kakel och mosaik eller sten och betong.

Sten och betong i trädgården

Sten och betong i trädgården

I boken Sten och betong i trädgården beskriver arkitekten Leif Qvist hur enkelt det är att komma igång med sten och betong i sin trädgård. Leif går noggrant igenom alla förberedelser som krävs och du får även en grundlig genomgång av materialens egenskaper. I boken får du en helt ny förståelse för olika stenarter, gjutning, utrustning och trädgårdsplanering. Leif presenterar 50 projekt i varierande storlek som lyfter trädgården till nya nivåer – exempelvis fågelbad, stenpartier, murar, sittplatser och trappor. Alla projekt är illustrerade med inspirerande foton, både steg-för-steg och det färdiga resultatet.

Större projekt i trädgården blir lätt kostsamma, speciellt då behandlade sten och betongartiklar ofta blir kostsamma. Om du måste låna pengar för att finansiera ditt projekt kan du jämföra lån hos Smslånspecialisten.

Mosaik, kakel & betong

Mosaik, kakel och betong bok

I boken Mosaik, kakel & betong får du lära dig hur enkelt det är att skapa trendig hem- och trädgårdsinredning med material som mosaik och kakel. Författarna Camilla Arvidsson och Malin Nilsson har tidigare släppt ett flertal omtyckta böcker inom betonggjutning.

Skapa egna snygga skålar, askar och lyktor eller ta dig an större projekt som en personlig kakelvägg. Boken är fylld med inspiration, allt från arabesk- och Marrakechmönster till tatuerings- och graffitimönster.

Mosaik och kakel: 100 motiv – varva ner, måla och njut

Mosaik och kakel: 100 motiv

Varva ner under semestern med den populära målarboken Mosaik och kakel: 100 motiv – varva ner, måla och njut från Art Therapy. Boken är fylld med inspirerande kakel- och mosaikmönster som är enkla att fylla i. Du får även möjligheten att lära dig mer om exempelvis den klassiska romerska mosaiken eller den florentinska mosaiken som hade inslag av ädla stenar.

Detta inlägg publicerades i Blogg.