Inreda massage salongen

Hem / Blogg / Inreda massage salongen

Att inreda massagesalongen är A och O när det kommer till att skapa en härlig massage-känsla i spa salongen. Det kan handla om allt ifrån tända stearinljus och avkopplande zen-liknande musik till en fin interiör och massage-relaterade föremål i hyllorna och omgivningen.

Massage-salonger brukar inredas med samma saker hos de flesta massörerna – speciellt i Sverige. Självklart gäller då musiken, föremålen som massage-stenar, massage redskap och interiören. Målet är att skapa en avkopplande känsla så fort kunden sätter foten i massage salongen.

Kan man då ta hjälp utav keramik för att inreda sin massage salong? Svar: Ja! Jag berättar hur nedan.

Keramik och massage

Massage-stenar

Massage-stenar som oftast används till massagen.

De flesta känner säkert till massage-stenar som man hittar överallt när man Googlar på just massage. De ser ut som stenarna i bilden till höger. Dessa stenar kan göras i keramik! Självklart blir inte känslan identisk med de kalla, riktiga massage-stenarna, men detta går att imitera, det är inte ett måste att ha riktiga massage-stenar.

Är budgeten en fråga, och håller man på med keramik så varför inte? Gör massage-stenar nästa gång och slipp betala för riktiga massage-stenar, du kan köpa riktiga stenar i ett senare skede.

Andra saker man kan använda keramik till är inredning, så som krukor, vaser och andra zen-inducerande objekt. Med rätt musik i din massage-salong och rätt keramik kan keramiken hjälpa skapa en zen-givande känsla vilket gör att du får ut mycket mer utav din hobby för keramik.

Finns det massagesalonger som använder keramik idag?

Ja! Och de är inte få heller. Till exempel så finns det många massage salonger som erbjuder massage i Stockholm där du kan strosa in till deras massage salong och njuta av zen miljön, medan du väntar på din tid. Ta då en titt runtom i salongen och se om du skådar någon keramik runtomkring dig. Jag kan nästan garantera dig en överraskande mängd keramik runtomkring dig.

Om du inte har möjlighet att ta dig till en massage salong i Stockholm så kan du alltid bara Googla ”massage interior” eller ”massage inredning” och på så sätt få inspiration från massage salonger runtom i världen. Jag kan garantera att du här också kommer bli överraskad över mängden keramik som används för just inredningen och så mycket mer.

Vad är den bästa källan utav inspiration för keramik?

Jag brukar främst använda Google. Då kör jag en Google-sökning på till exempel ”ceramic inspiration” eller något annat på engelska, då engelska resultat brukar vara många fler än svenska resultat. Sedan försöker jag hitta inspiration bland andra keramik entusiaster och keramikälskare för att försöka inkorporera något jag inte vetat i mitt arbete.

Keramik är oerhört kul, och det är också en inte allt för dyr hobby. Många hobbyn brukar oftast kosta mycket, antingen för att ens börja eller för att underhålla ens hobby, men inte keramik. Just keramiken är billig, och du behöver inget annat än dina egna händer.

Nästa gång du blir kontaktad av en massör som önskar att du inreder deras massage-salong, kom ihåg mig och gör din research! Det finns mycket plats för keramik inom massagen!

Detta inlägg publicerades i Blogg.