Såhär finansierar jag min keramik-hobby

Hem / Blogg / Såhär finansierar jag min keramik-hobby

Keramik

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så kostar keramik inte allt för mycket, förutsatt att man planerar sin ekonomi. Detta är fallet med exakt alla hobbyn i världen med undantag för vissa då det naturligtvis finns hobbyn som inte kostar något.

Med de flesta hobbyverksamheterna dock så måste man ju köpa något för att utöva saken man älskar att göra. I mitt fall så kostar inte bara keramiken som jag arbetar med utan även arbetsytan och så tiden man lägger ned självklart. Hade jag inte suttit och arbetat med keramik så hade jag kunnat arbeta med något annat som potentiellt hade kunnat ge mer i gengäld än vad jag får ut av keramiken. Men jag älskar keramik och kan inte göra något åt saken! Jag tjänar även pengar på min hobby så jag har tur. Inte fallet med de flesta med denna hobby, men så är fallet för mig, så för mig har jag lyckats rätt så okej med min hobby.

Såhär finansierar jag det jag gör

Tidigare var jag alltid i behov av att låna pengar snabbt. Jag behövde betala av hyran. Jag hade utgifter jag inte hann betala innan jag ackumulerade nya utgifter. Ja, jag hade det inte så bra som jag har det idag med andra ord. Men allt det ändrades när jag slutligen fick en bättre position i jobbet och således en lite högre lön.

Snart så betalade jag av alla mina skulder och så var min privatekonomi lite mer stabil. Jag hade råd att börja andas än en gång.

Snart så var jag i den sits de flesta svenskar idag är. Man jobbar de arbetstimmarna man jobbar, därefter åker man hem och har lite tid över, innan man somnar och vaknar dagen efter och åter åker tillbaka till arbetet. Alltså var jag tillbaka till ett helt vanligt liv igen.

3 timmar var dag hade jag kvar efter varje arbetspass innan jag till slut slocknade och vaknade dagen efter till att åka till arbetet igen.

Dessa 3 timmar lade jag ned på min hobby. Vad gör man annars med sin tid? Vissa tittar på TV, andra spenderar de framför datorn. Dessa kan man ju med andra ord kalla för hobby, då man dödar tid med något man gillar att göra, vare sig det är TV-tittande eller Internet surfande. Jag spenderade lite tid med min keramik.

Visa upp det på nätet

Jag fick idén att visa upp mitt arbete på nätet för några år sedan. Responsen initialt var inte världens bästa kan man säga. I något år hade inte en ända person sett mitt arbete. Det spelade ingen roll för mig dock då jag varken lade ner så värst mycket tid på det och brydde mig inte om någon såg det eller inte. Det var mest för min egna ro då jag ville lära mig lite om Internet och hur det fungerar.

Sedan upptäckte jag Instagram. Jag hade skulpterat en väldigt fin kruka av ren keramik och la upp den. Därefter började gillningar och dylikt trilla in. Inte världens mesta men även 10 riktiga personer som gillar ens arbete är ju något. Snart insåg jag att man kunde nå eventuella kunder på det här sättet och jag började marknadsföra det jag gjorde åt folk som behövde keramik. Snart så började jag få 1 beställning per månad och således fick jag allt att gå runt.

Idag har jag stängt ner Instagram kontot då jag inte längre har tid med detta. Men mina kunder kvarstår. När någon av dem behöver någon keramik gjord så kontaktar de mig och jag uppfyller deras önskan mer än gärna. På det här sättet har jag fått allt att gå runt och lösningen till allt var i slutändan egentligen Instagram.

Önskar er all lycka med era hobbyn!

Detta inlägg publicerades i Blogg.